2021 Asgari Ücret İçin Toplanıp Duran Taraflar

Asgari Ücret = Simit + Çay

0 233

İş veren temsilcileri ve İşçi Sendikalarını bir araya getiren Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının öncülüğünde kurulan asgari ücret tespit komisyonu 4 defa toplanarak her yıl ortak bir karar ile asgari ücreti belirlerler.

Şimdi konumuza dönelim 5 litre sıvı ay çiçek yağı 23 liralardan 1 yıl içerisinde 60 liraya geldi. Kim itiraz etti, kardeşim sen hayırdır parayı çuvalla mı götüreceksin kim dedi. Kimse söylemedi neden söylemedi çünkü adamlar zengin onlara böyle bir şey söylemezler. Vatandaşın kıçından kan alır gibi alıyorlar paralarını.

Hangi hükümet hangi muhalefet kardeşim siz şaka mısınız bu neyin zammı dedi bu ay çiçek yağı üreticilerine tabi ki hiç kimse. Bu ülke asgari ücretlinin verdiği vergiler ile dönüyor diyorum. Neden mi? Zenginlerin yığınla vergi borcu olur ama hemen bir yasa ile borçları affedilir. Siz hangi asgari ücretlinin vergisinin affedildiğini gördünüz. Göremezsiniz. Zaten vergisi olmuş olsa direkt hapse atılır.

Şimdi üç maymunu oynayarak her yıl yaptıkları gibi 4 defa kapalı kapılar ardında toplanacaklar. İş veren temsilcileri İşçi sendikaları ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir araya gelip üç aşağı beş yukarı simit çay hesabı ile bir asgari ücret belirleyecekler.

Hani diyorlar asgari ücretliler vergiden muaf olsun diye evet muaf olsun. Altına imzamı atıyorum. AKP iktidarı döneminde siz zannetmeyin rehafımız kalkınmamız arttı tam aksine geri geri gidiyor. 20 yılı aşkın bu ülkeyi yöneten Akp İktidarının onca hizmetlerini görmezden gelmemekle beraber vatandaşının refahı için tek bir adımı yok. Dünyaya yardım gönderen Akp iktidarı, onca sığınmacıya ev sahipliği yapan Akp iktidarı, Zenginlerin vergi borcunu silen Akp iktidarı. Ama elle tutulur gözle görülür tutup kendi vatandaşının refahı için tek bir adım atmamış olan yine AKP iktidarı.

Kapalı kapılar ardında değil tamamen şeffaf herkese açık bir toplantı olmalı asgari ücret tespit komisyonu. Orada neler yaşanıyor vatandaş görmeli, Neyi kimden saklıyorsunuz orası da muamma.

Geçen günü Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklama yaptı ve dedi ki; “Bu ülkede aşırı yoksulluk sıfır olmuştur.” Şimdi biz bu lafın neresini okuyalım. Yoksulluk ile uğraşırken birde bunun aşırısı varmışta bizim haberimiz yokmuş.

Sayın bakanımızın bu sözleri direkt asgari ücrete gelecek zammın habercisi niteliğinde, o yüzden sevgili asgari ücretli geçinen kardeşlerim öyle büyük bir zam beklemeyin, belki bir ekmek fazla alıp evlerinize götürürsünüz.

Akp’nin önde gelenleri zaten asgari ücreti sizlere savunurken tutup simit çay ile hesap ederler. Kısaca formül Asgari Ücret = Simit + Çay formülü üzerinden hesaplanıyor.

Emin olun Asgari ücrete %100 zam yapsalar sevincinizi kursağınızda bırakacaklardır. Hemen akabinde her şeye %100 zam yaparlar. O yüzden bu ülkenin Asgari Ücretlisinin yüzü hiç bir zaman gülmez. Allah’ım yardımcınız olsun güzel emekçi insanlar.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.