2021 Gelmeden Zamlar Gelmeye Başladı

2021 Gelmeden Zamlar Geliyor

0 269

2021 yılına girmemize bir hafta kala reyonlarda eski yeni fiyat kargaşası yaşanacağa benziyor. Görselimize eklediğimiz ilk zamlardan bir tanesini görmektesiniz. Milletçe 2021 yılına girmeye hazırlanırken, 2021 elini çabuk tutup vatandaşa girmeye başladı.

zam-zam

Hepimize bir gol atan 2021‘den beklentimiz ise gün geçtikçe “acaba 2021‘e girmesek hep 2020’demi kalsak” dedirtse de. Zamanın affı yok hep beraber 2021’e istemesek de gireceğiz.

2020’yi korona virüsün gölgesinde geçiren insanımız. 2021 yılına ise ekstra bonus kazanarak zam ya da zamlar silsilesi ile beraber gireceğe benziyor.

Aç gözlü, üreticilerimizin insafında yada insafsızlığının belirleyici olacağı bir 2021 yılı girişi bizleri beklemekte. Zaten doların Türk lirası karşısındaki değer kazanımlarını dahi fırsata çeviren yerli milli üreticilerimiz hatırlarsanız ürettiği, yetiştirdiği her şeye zam yapmıştı.

Böyle aç gözlü işverenler olduğu müddetçe vatandaşa giren kazıkta büyük olacaktır. Yeter ki ellerine bir fırsat geçmesin. Allah devletimize zeval vermesin. Nede olsa bu açgözlü zenginler kulübünün yığınla olan vergi borcunu da siler. Devlet baba zenginlere kucak açıp affediyor.

Ancak iş asgari ücreti belirlemeye gelince 4 defadan az toplanarak karar veremiyorlar. Asgari ücreti üstelik kapalı kapılar ardında belirliyorlar şeffaflıktan tamamen yoksun bir asgari ücret belirleme tiyatrosunu ise vatandaşımız izleyemeden bilmeden görmeden açıklanacak olan kararı bekliyorlar. Çok acınası, bayağı bir sistemin içerisinde maalesef ki bulunuyoruz.

Ama zenginler hemen her şeyi fırsata çevirip servetine servet katarken yüce Devletimizin bu arkadaşların vergilerini de affetmesi çok ilginç değil mi?.

Asgari ücret vergiden muaf olsun diye teklifler ortalarda dolaşırken kimse buna cesaret edemiyor. Edemez de yapamaz da. Çünkü bu devleti ayakta tutan yegane şey asgari ücretliler üzerinden alınan vergiler.

Helal mi? yoksa Haram mı? asgari ücretliden alınan vergiler, varın orasını da siz düşünüp karar verin değerli okuyucu arkadaşlarım.

İnsanımızın bu denli ezilmesine çığlık atarcasına ancak bu kadar yazabiliyorum. Allah yardımcımız olsun.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.